Konsumimi i ushqimit bazuar në grupin tuaj të do t’ju ndihmojë që të keni një shëndet sa më të mirë, rrit nivelin e energjisë dhe parandalon sëmundjet. Ju ndihmon jo vetëm për vitalitet, por edhe të humbisni peshë nëse jeni duke hasur vështirësi për ta arritur.

Artikujt e të ushqyerit në bazë të grupit të gjakut bazohen në punën e fiziologut natyropat Peter D’Adamo, i cili zbuloi lidhjen e gjeneve me sistemin tretës. Gjenet e grupit të gjakut ndodhen në kromozomin 9 në këmbën q, afër fashës 34, pra “adresa” e tyre gjenetike është 9q34. Ky gjen shpreh 3 alele përkatësisht A, B dhe O, që përcaktojnë grupet A, B, AB dhe O të gjakut.

Afër këtij gjeni ndodhen disa gjene të cilat përcaktojnë aciditetin e lëngjeve të stomakut. Në të vërtetë nuk është gjeni i llojit të gjakut që ndikon mbi ushqyerjen, por meqë ky gjen ndodhet afër me gjene që përcaktojnë tipare të tretjes, ka një ndërlidhje midis tyre.

Si mendoni, a do të ketë rezultat?

Ka vetëm një mënyrë për ta zbuluar, provojeni. Eleminoni këto ushqime si mësipër, sipas grupit tuaj të gjakut.

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Go top