Ka përfitime të mëdha shëndetësore, shije shumë të mirë, e lartë në proteina, dhe është pjesë e tendencës apo prirjes së madhe për të konsumuar ushqime pa gluten. Quinoa, gatuhet dhe shijon si një drithër, quinoa nuk është i tillë – në fakt, është fruti i tharë i një erëze që e ka origjinën nga Bolivia dhe Peru. 
Tashmë quinoa prodhohet në Colorado. 
Quinoa është e pasur me 8 aminoacide esenciale, të cilat gjenden gjithashtu te mishi i kuq, vezët dhe bulmeti. Avantazhi i quinoas është se një kupë përmban 129 kcal, 2 g yndyrë dhe 4.6 g fibra. Është gjithashtu burim i rëndësishëm i kaliumit, hekurit, zinkut dhe vitaminave B. 
Benefitet e quinoa:
I siguron trupit të njëjtat proteina që marrim nga konsumimi i mishit. Fibrat parandalojnë çrregullimet e tretjes dhe forma të ndryshme të kancerit. Kaliumi rregullon funskionin e zemrës, zinku stimulon imunitetin, ndërsa hekuri mbron nga anemia.

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Go top