Mjekët thonë që për një shëndet sa më të plotë duhet të konsumojmë ujë. Qelizat tona nuk mund të funksionojnë pa të. Uji ndihmon veshkat të punojnë për të prodhuar urinën dhe nxisin zorrën për të eleminuar feçet e për tu pastruar nga toksinat. Uji mban temperaturën e trupit ne normë.

Ai lubrifikon, ruan artikulacionet, gjithashtu mbron gjithë indet e buta.
Uji është thelbësor për të gjitha proçeset metabolike: nëse keni qëllim për tu dobësuar ose të shtoni në peshë, duhet të rritni sasinë ditore që konsumoni.


Por sa duhet te pimë? Uji eleminohet përmes frymëmarrjes, urinimit, feçeve dhe djersitjes, sasi të cilën ne duhet ta zëvendësojmë. Akademia Ndërkombëtare e Shkencave rekomandon të konsumoni minimumi 8 gota ujë në ditë për meshkujt (2 litra) dhe 6 gota ujë për femrat (1.5 litra).


Ekzistojnë disa faktorë që ndryshojnë këtë sasi:
⁃ Stërvitja (ju nevojitet një sasi ekstra për të rikuperuar ujin e humbur përmes djersitjes.)
⁃ Lagështia ose temperaturat e ngrohta (për të evituar dehidratimin.)
⁃ Sëmundje të ndryshme (nëse jeni me grip, vuani nga të vjellat, diarreja apo infeksionet nevojitet të konsumoni më shumë ujë.)
⁃ Shtatzëni ose laktacion (gjithashtu nevojitet të rritet sasia e ujit që konsumojmë.)

Share

3 comments

 1. October 14, 2019 at 5:58 pm
  Mitchel Cremin DDS

  Delectus non qui expedita consequatur inventore vitae enim rerum. Corporis et nisi accusamus blanditiis dolores est voluptas. Beatae quia qui quaerat.

  Rerum dolores ut maiores quisquam ut excepturi facilis. Unde assumenda voluptas omnis quo at quasi dolore. Ut voluptatem velit tempora at velit occaecati laudantium. Distinctio itaque odit repellendus voluptatem dolore est placeat illum.

  Ea ipsa ipsum sed velit dolorem sed minima. Amet aut consequatur qui animi nihil nesciunt earum. Sunt voluptas id blanditiis. Quod eaque nulla odio error qui omnis ut.

 2. October 14, 2019 at 5:58 pm
  Brionna Cormier

  Laboriosam voluptatibus aut qui mollitia atque consequuntur. Dolorem in dolor ea rerum veritatis voluptatem nesciunt. Quis nulla minus adipisci aliquid incidunt qui et.

 3. October 14, 2019 at 5:58 pm
  Emmett Moore DVM

  Accusamus totam consequatur et ea magni dolores autem. Consequuntur ea at dolores ut. Non ipsa consequuntur voluptas ex id aut nam dolorem. Nostrum sed consequatur sit facere nulla omnis reiciendis. Quia et hic ut illo ex pariatur nisi.

  Consequatur facere omnis laboriosam est aperiam eos. Quia voluptas autem quas voluptates ducimus in. Incidunt mollitia vitae fuga eos. Autem quia quam architecto minima et ipsum quidem.

  Optio occaecati at excepturi eos dolores. Repudiandae eum sed libero necessitatibus. Dolor pariatur dolor dolorem et occaecati non. Unde odit voluptas tempora neque.

  Ut et quod dolorem minus et perspiciatis. Et error et quaerat ut earum eius. Labore et quia ipsam. Qui impedit et hic.

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Go top