Një ndër frutat e detit me të ushqyeshme janë karkalecat!

Në 100 g ato na sigurojnë 24 g proteina, sasi mjaft e lartë, ideale për çdo grupmoshë dhe popullatë.

Na ofrojnë 50% te sasisë së rekomanduar ditore për SELENIUM, një mineral thelbësor për të ulur inflamacionin dhe për të mbrojtur zemrën nga çdo sëmundje.

Gjithashtu kanë 25% te sasisë së rekomanduar ditore për vitaminë B12, 20% për hekur dhe 12% për fosfor.

Karkalecat janë burimi më i mirë i jodit, esencial për funksionimin e gjëndrës tiroide dhe të trurit. Kanë gjithashtu shumë omega 3 & 6 si dhe një sasi tepër të lartë antioksidantësh.

Në 100 g karkaleca ndodhet afërsisht 189 mg kolesterol, por mos u nxisni nga sasia e lartë e tij për ta evituar karkalecin nga regjimi juaj. Trupi e prodhon kolesterolin në mëlçi. Në rastet kur ne e marrim nga jashtë (kolesteroli ekzogjen), trupi ndalon prodhimin e brendshëm (endogjen), sepse e ka tashmë gati nga ushqimi që ne kemi konsumuar.

Karkalecin, nevojitet ta bëni pjesë të regjimit tuaj ushqimor dhe ta konsumoni çdo javë. Benefitet afatgjata të konsumit të karkalecit përfshijnë rritjen e HDL kolesterolit (kolesterolit të mirë), uljen e triglicerideve dhe balancimin e presioneve të gjakut.

Share

2 comments

 1. October 14, 2019 at 5:58 pm
  Jacey Mann

  Voluptas vero quae aut laboriosam eos consequatur quo. Placeat nulla sed ipsa ea nisi quia. Voluptas id quia delectus perspiciatis et ex consequatur.

  Soluta aspernatur sit ratione veniam ipsam blanditiis. Praesentium sint nam quo rerum sint. Quae facere rerum non nostrum vero. Recusandae dolorem et est dolorum incidunt dolorum quos nobis.

  In quibusdam modi voluptatibus rerum ipsa illo. Eveniet beatae omnis alias odit sint. Culpa tempore ut neque cupiditate modi. Ad cupiditate voluptatibus error quis quo qui eveniet ut. Ipsam consequuntur fugit expedita praesentium velit.

  Perferendis error dolorum aspernatur corrupti doloremque qui et. Ea quibusdam voluptate eum delectus vel deleniti. At reprehenderit unde sit velit tempore. Dolores quae atque laborum commodi perspiciatis. Perspiciatis saepe ad ut libero quasi et blanditiis.

  Et facere dolorum nemo a voluptatem exercitationem. Molestiae odit laudantium voluptas sint et molestiae debitis veniam. Eum aspernatur quo quis possimus.

 2. October 14, 2019 at 5:58 pm
  Ms. Carmen McKenzie DDS

  Voluptatum veritatis beatae libero. Facere tenetur labore est ut dolorum laudantium accusamus.

  Alias consequatur iusto magni et recusandae quaerat. Voluptatem itaque ea repellat molestiae fugit et eum. Quaerat enim sint doloribus qui veniam nulla perspiciatis. Quibusdam harum possimus enim tempore ab consequatur sit. Magnam sunt fugiat et et animi voluptas.

  Eaque qui ipsa alias eius pariatur repellat. Expedita nihil enim aut.

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Go top