Folikujt e humbasin aftësinë e tyre për të prodhur melaninën (pigmentin që ju jep ngjyrë flokëve tanë) e për pasojë bëhen gri. 

Si ta kuptojmë nëse e kemi pasuruar mjaftueshëm dietën tonë të përditshme?

Më poshtë po listojmë disa këshilla:

  1. Konsumoni 2 racione fruta në ditë (mundësisht të 2 ngjyrave të ndryshme  kështu marrim 2 lloje të ndryshme antioksidantësh.)
  2. Konsumoni 3 – 5 racione perimesh ose sallata (1 porcion është afërsisht 1 kupë 125 g.)
  3. Konsumoni gjithmonë pak vaj ulliri me sallatën ose perimet tuaja për të përthithur vitaminat e mineralet.
  4. Përdorni deri në 1 lugë çaji me kripë në ditë.
  5. Pini mbi 1.5 litër ujë në ditë.
  6. Konsumoni proteina çdo ditë (vezë, mish, peshk ose legume.)

Çelësi për të luftuar thinjat është një formule mjaft komplekse.

Ndiqni këshillat më sipër dhe do e luftoni ose minimizoni këtë proçes .

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Go top