Pavarësisht nëse diarreja juaj është shkaktuar apo jo nga ushqimi, duhet të tregoni kujdes me ato cfarë konsumoni.

Përzgjidhni fibrat e duhura! Fibrat janë dy llojëshe: të tretshme e të patretshme. Këto të fundit do ta përkeqësojnë irritimin dhe inflamacionin që keni tashmë në zorrë. Ndërsa fibrat e tretshme, do e ulin irritimin dhe do thithin disa prej fluideve të tepërta. Për shembull konsumoni tërshërë ose pak oriz.

Ulni laktozën! Qofshi apo jo intolerant ndaj laktozës, konsumimi I tepërt I saj do aktivizojë enzimat e këto të fundit do të “shpërlahen” nga zorra duke ju shndërruar në intolerant! Kini kujdes me perimet e pagatuara ose sallatat! Ekspozimi ndaj baktereve në lëkurën e tyre nuk është një ide e mirë kur imuniteti është I ulur! Ndaj zgjidhni të qërroni karrotat ose patatet ose zjejini mirë brokolit e panxharin tuaj!

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Go top