Me ardhjen e nëntorit të ftohtë edhe perimet e frutat nisin të ndryshojnë.

Ndër perimet, më e spikatura është lulelakra, e pasur me vitamina C, A dhe B si dhe acid folik, megnez e kalium. Gjithashtu brokoli, panxhari, selinoja, kungulli, patatet e ëmbla, preshi dhe karrotat. Ndër frutat me e spikatura është mandarina, me një ngarkesë të lartë vitaminash, ideale për të përballuar dhe sezonin e gripeve. Përmendim gjithashtu dhe qitron, kiwi, limonat, mollet dhe dardhët.

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Go top