Keni dëgjuar për regjimin fasting, ku ju konsumoni gjithë kaloritë ditore brenda 8 orëve, dhe përgjatë orëve të tjera të ditës ju nuk merrni më asnjë kalori?

Mendohet se trupi ynë është krijuar fiziologjikisht për të mos konsumuar më ushqim pas orës 19.00 e për pasojë të kalojë në një gjendje urie pra fasting gjatë natës duke mos e rritur më insulinën. Dhe vakti I parë I ditës është pikërisht mëngjesi, ai I cili duhet ta “thyejë” këtë uri. Ndaj mëngjesi quhet breakfast.

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Go top