Në një kupë me 100 gramë spinaq ka afërsisht 70% të sasisë ditore të rekomanduar beta karoten. Spinaqi përmban vitaminë B6, acid folik, hekur si dhe 10% të sasisë ditore të rekomanduar të kaliumit, magnezit dhe kalciumit.

BENEFITE:

 • Beta karroteni është një agjent mbrojtës nga kanceri.
 • Kaliumi ndihmon në mbajtjen e balancës së elektrolitëve dhe funksionimit normal të sistemit kardiak.
 • Vitamina B6 forcon sistemin imunitar.
 • Hekuri ju parandalon nga anemia ferrodeficitare.

KESHILLË:

Vitamina C ndihmon në përthithjen e hekurit, ju sugjerojmë ti hidhni spinaqit pak lëng limoni ose portokalli për të përfituar maksimumin e vlerave.

2 comments

 1. October 14, 2019 at 5:58 pm
  Deshaun Mertz

  Non modi odio et dolore facilis totam et. Exercitationem quibusdam adipisci aliquam deserunt impedit sit modi. Qui et debitis recusandae enim veritatis enim quaerat. Alias minus ipsum optio esse odio.

 2. October 14, 2019 at 5:58 pm
  Lelia Lemke

  Quas exercitationem molestiae blanditiis reiciendis qui harum. Voluptatum minus mollitia deleniti ipsam sed in. Voluptas deleniti rerum dolorum inventore aut rem.

  Maiores veritatis ratione exercitationem consequuntur deserunt tenetur. Omnis esse aperiam adipisci possimus ipsum. Voluptatibus autem ut facilis.

  Qui voluptatem enim nobis. Voluptatem dignissimos assumenda commodi repellat officia eligendi. Quia dolor et magni sit.

  Eum doloremque omnis temporibus aut. Quidem nesciunt harum reprehenderit ipsa et tempore aliquid. Aut explicabo est quasi voluptatem maxime.

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Go top