Ka përfitime të mëdha shëndetësore, shije shumë të mirë, e lartë në proteina, dhe është pjesë e tendencës apo prirjes së madhe për të konsumuar ushqime pa gluten. Quinoa, gatuhet dhe shijon si një drithër, quinoa nuk është i tillë – në fakt, është fruti i tharë i një erëze që e ka origjinën nga Bolivia dhe Peru. 
Tashmë quinoa prodhohet në Colorado. 
Quinoa është e pasur me 8 aminoacide esenciale, të cilat gjenden gjithashtu te mishi i kuq, vezët dhe bulmeti. Avantazhi i quinoas është se një kupë përmban 129 kcal, 2 g yndyrë dhe 4.6 g fibra. Është gjithashtu burim i rëndësishëm i kaliumit, hekurit, zinkut dhe vitaminave B. 
Benefitet e quinoa:
I siguron trupit të njëjtat proteina që marrim nga konsumimi i mishit. Fibrat parandalojnë çrregullimet e tretjes dhe forma të ndryshme të kancerit. Kaliumi rregullon funskionin e zemrës, zinku stimulon imunitetin, ndërsa hekuri mbron nga anemia.

Share

1 comment

  1. October 14, 2019 at 5:58 pm
    Ayden Dibbert

    Rerum qui eum ut ea facilis recusandae voluptatem minus. Ut sint omnis sunt in doloremque. Nostrum reprehenderit ut earum voluptatem.

    Placeat quasi deserunt quia porro et. Eos laudantium quis porro. Exercitationem eveniet vel optio repellat non.

    Nisi harum possimus minus facere magnam et dolores sit. Quisquam optio sit et ratione ut voluptatem eaque. Sint earum ut iusto sit voluptas nulla porro.

    Nemo modi et facere possimus earum ullam. Voluptates dicta similique quam ex. Facilis deleniti qui tempore.

Leave a Reply to Ayden Dibbert Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Go top