Thjerrëzat janë një nga ushqimet me vlerat më të larta ushqyese.
Të mirat e thjerrëzave për shëndetin tonë:

  • Ulin kolesterolin në gjak duke na mbrojtur nga sëmundjet kardiake dhe duke i mbajtur enët e gjakut të pastra.
  • Përmbajnë shumë folate dhe magnez, substanca thelbësore për funksionin e zemrës.
  • Janë të pasura me fibra komplekse që na mbrojnë nga konstipacioni (vështirësia për të dalë jashtë) ose nga sëmundjet inflamatore të zorrës.
  • Ruajnë një nivel të qëndrueshëm të sheqernave në gjak.
  • 26% e kalorive të thjerrëzave është nga proteinat.
  • Kanë shumë hekur, i cili ndihmon transportin e oksigjenit dhe nutrientëve si dhe rrit metabolizmin.
  • Ndihmojnë në rënien në peshë, sepse kanë vlera të mëdha nutritive dhe kalorazhi i tyre është shumë i ulët.

Konsumojini në dietën tuaj të përditshme. Janë ideale edhe për vegjetarianët dhe veganët!

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Go top