Fitness

Të thinjurit përcaktohet nga faktorë gjenetikë, ambiental, nga stresi si dhe nga një dietë e varfër.

Folikujt e humbasin aftësinë e tyre për të prodhur  melaninën  (pigmentin që ju jep ngjyrë flokëve tanë) e për pasojë bëhen gri.  Si ta kuptojmë nëse e kemi pasuruar mjaftueshëm dietën tonë të përditshme? Më poshtë po listojmë disa këshilla: Konsumoni 2 racione fruta në ditë (mundësisht të 2 ngjyrave të ndryshme  kështu marrim 2 lloj …

November 7, 20180 comments
Healthy food

Spinaqi është burim i pasur i antioksidantëve dhe ka veçori të shkëlqyeshme antikancerogjene.

Në një kupë me 100 gramë spinaq ka afërsisht 70% të sasisë ditore të rekomanduar beta karoten. Spinaqi përmban vitaminë B6, acid folik, hekur si dhe 10% të sasisë ditore të rekomanduar të kaliumit, magnezit dhe kalciumit. BENEFITE: Beta karroteni është një agjent mbrojtës nga kanceri. Kaliumi ndihmon në mbajtjen e balancës së elektrolitëve dhe funksio …

November 7, 20182 Comments
Healthy food

Pse na nevojiten thjerrëzat në dietën tonë?

Thjerrëzat janë një nga ushqimet me vlerat më të larta ushqyese. Të mirat e thjerrëzave për shëndetin tonë: Ulin kolesterolin në gjak duke na mbrojtur nga sëmundjet kardiake dhe duke i mbajtur enët e gjakut të pastra. Përmbajnë shumë folate dhe magnez, substanca thelbësore për funksionin e zemrës. Janë të pasura me fibra komplekse që na mbrojnë nga kon …

November 7, 20180 comments
Healthy food

Ushqyerja sipas grupit të gjakut

Konsumimi i ushqimit bazuar në grupin tuaj të do t’ju ndihmojë që të keni një shëndet sa më të mirë, rrit nivelin e energjisë dhe parandalon sëmundjet. Ju ndihmon jo vetëm për vitalitet, por edhe të humbisni peshë nëse jeni duke hasur vështirësi për ta arritur. Artikujt e të ushqyerit në bazë të grupit të gjakut bazohen në punën e fiziologut natyrop …

November 7, 20180 comments
Healthy food

Ushqimet e konservuara: të mira apo të këqija?

Ushqimet e konservuara shpesh mendohet se janë më pak ushqyese sesa ushqimet e freskëta ose të ngrira. Shumë persona pretendojnë se ushqimet e konservuara përmbajnë përbërës të dëmshëm dhe duhet të shmangen, të tjerë thonë se ushqimet e konservuara mund të jenë pjesë e një diete të shëndetshme. Konservimi u zhvillua së pari në fund të shekullit të 1 …

November 7, 20183 Comments
Go top