Blog

Ushqyerje sipas grupit të gjakut? - Dr Matina Cobo

Konsumimi i ushqimit bazuar në grupin tuaj të gjakut ndihmon në tretjen më të mirë, rrit nivelin e energjisë dhe parandalon sëmundjet. Ju ndihmon jo vetëm për vitalitet, por edhe të humbni peshë nëse jeni duke hasur vështirësi për ta arritur.

 

Artikujt e të ushqyerit në bazë të grupit të gjakut bazohen në punën e fiziologut natyropat Peter D’Adamo, i cili zbuloi lidhjen e gjeneve me sistemin tretës. Gjenet e grupit të gjakut ndodhen në kromozomin 9 në këmbën q, afër fashës 34, pra “adresa” e tyre gjenetike është 9q34. Ky gjen shpreh 3 alele përkatësisht A, B dhe O, që përcaktojnë grupet A, B, AB dhe O të gjakut.

 

Afër këtij gjeni ndodhen disa gjene të cilat përcaktojnë aciditetin e lëngjeve të stomakut. Në të vërtetë nuk është vet gjeni i llojit të gjakut që ndikon mbi ushqyerjen, por meqë ky gjen ndodhet afër me gjene që përcaktojnë tipare të tretjes, ka një ndërlidhje midis tyre.

Si mendoni, a do jete rezultative?

Ka vetem nje menyre per ta zbuluar, provojeni! Eleminoni keto ushqime si me siper, sipas grupit tuaj te gjakut.

 

Related Posts

Brokoli, një perim sa i ushqyeshëm e plot me vlera, aq edhe me aftësi të larta kurative!
Pse i duam kaq shumë thjerrëzat në dietën tonë?
Brokoli, një perim sa i ushqyeshëm e plot me vlera, aq edhe me aftësi të larta kurative!
Pse i duam kaq shumë thjerrëzat në dietën tonë?
Popular Posts
Dieta trend e modes - KETOGJENIKE

Saturday, March 09, 2019

Ne zbulim te zorres sone - pjesa 1; Dr Matina Cobo

Saturday, March 28, 2020

NO SHADES OF GREY!

Saturday, March 23, 2019