Blog

Peshk + bulmet = KURRE!

A keni degjuar dhe ju se kombinimi i peshkut me bulmetin eshte i demshem per shendetin? Disa here dhe qe te helmon?!

Si cdo shprehje popullore (qe asnjehere nuk thuhet pa shkak) edhe ky konstatim eshte deri diku i vertete. Por mos u shqetesoni! Nuk do te helmoheni nese do konsumoni peshkun ose frutat e detit me bulmet.

Peshqit dhe frutat e detit (sidomos midhjet, ostriket, karkalecat) jane shume te pasur me hekur. Bulmeti nga ana tjeter si kosi, qumeshti, djathi, etj, permban nje sasi te larte te calciumit. Eshte vertetuar shekncerisht se hekuri konkuron me calciumin ne receptoret e qelizave intestinale (te zorres) e per pasoje, kur konsumohen te dyja ne te njejten kohe, asnjera nuk arrin te perthithet.

Nese ju konsumoni peshk ose nje ushqim tjeter te pasur me hekur, perpiquni ta shmangni nje ushqim me calcium sic jane bulmetrat, ne menyre qe vakti juaj me gjithe makro dhe mikro nutrientet te perthithet efektivisht nga trupi!

Related Posts

Brokoli, një perim sa i ushqyeshëm e plot me vlera, aq edhe me aftësi të larta kurative!
Pse i duam kaq shumë thjerrëzat në dietën tonë?
Brokoli, një perim sa i ushqyeshëm e plot me vlera, aq edhe me aftësi të larta kurative!
Pse i duam kaq shumë thjerrëzat në dietën tonë?
Popular Posts
Dieta trend e modes - KETOGJENIKE

Saturday, March 09, 2019

Ne zbulim te zorres sone - pjesa 1; Dr Matina Cobo

Saturday, March 28, 2020

NO SHADES OF GREY!

Saturday, March 23, 2019