Blog

Perimet Anti Kancer

Perimet qe luftojne qelizat tumorale jane te shumta, por nga studimet e koheve te fundit jane listuar ato me fuqine me te larte luftuese.

Kampioni qe kryeson listen eshte spinaqi! Ai lufton qelizat tumorale te gjirit, nervore, te veshkes, pediatrike (ndaj jepuni femijeve sa me shume spinaq!), te prostates dhe te traktit gastrointestinal.

 

Spinaqi eshte pare te kete efekt mbi te gjitha llojet e mesiperme.

I dyti ne liste eshte radichio, i ngjan sallates jeshile por ka nje ngjyre lejla.Fuqia kryesore e tij eshte mbi qelizat tumorale te gjirit dhe te trurit.

 

Vijon panxhari me nje fuqi absolute vrasese kundrejt qelizave tumorale te trurit dhe te traktit gastrointestinal (ezofag, stomak, zorre).

Me nje fuqi tejet te larte sidomos kunder qelizave tumorale te gjirit eshte hudhra! Ajo i lufton ato 100%. Por meqe eshte kaq toksik per qelizat tumorale, qelizat normale mos ndoshta i vret gjithashtu?!

Absolutisht qe jo! Perimet jane kaq te mrekullueshme, sepse kane nje selektivitet per te luftuar vetem cfare eshte tumorale. Qelizat normale i mbrojne.

 

Pra per ta permbledhur, 2 jane llojet kryesore te perimeve me te fuqishme antikancerogjene:

1 - Perimet e familjes CRUCIFEROUS (brokoli, kale, radikio, spinaq, lulelaker, panxhar)

2 - Perimet e familjes ALLIUM (qepa, hudhra, preshi)

Related Posts

Brokoli, një perim sa i ushqyeshëm e plot me vlera, aq edhe me aftësi të larta kurative!
Pse i duam kaq shumë thjerrëzat në dietën tonë?
Brokoli, një perim sa i ushqyeshëm e plot me vlera, aq edhe me aftësi të larta kurative!
Pse i duam kaq shumë thjerrëzat në dietën tonë?
Popular Posts
Dieta trend e modes - KETOGJENIKE

Saturday, March 09, 2019

Ne zbulim te zorres sone - pjesa 1; Dr Matina Cobo

Saturday, March 28, 2020

NO SHADES OF GREY!

Saturday, March 23, 2019